od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet ekologije» Reciklažna ostrva – sortirajte po bojama

Svet ekologije

reciklaza-sortirajte-po-bojama-cover

Reciklažna ostrva – sortirajte po bojama

U poslednje dve godine JKP“Gradska čistoća“ i grad Beograd izdvojili  su  ozbiljna novčana sredstva za postavljanje kontejnera za reciklažni otpad tkz. reciklažna  ostrva. Kontejneri su postavljeni na 11 opština  a do kraja tekuće godine očekuje se njihovo postavljanje i u široj zoni  grada Beograda. Postavljanjem reciklažnih ostrva  se želi postići jačanje svesti građana o odgovornijem odnosu prema otpadu i reciklaži.

Radi lakšeg snalaženja građana, kontejneri su odvojeni bojama : PLAVI za papir i hartiju, ŽUTA za metal i plastiku i ZELENA za staklo. Pored navedenih boja, neki kontejneri su označeni fotografijama koje pokazuju koji je kontejner namenjen za koju vrstu otpada.

reciklaza-kontejneri-u-boji-1

Grad Beograd je opremio i tri reciklažna centra za prikupljanje otpada, mesta za razvrstavanje i privremeno skladištenje kabastog i reciklabilnog otpada, gde će građani imati priliku da odlože  električne urađeje koji više nisu u upotrbi kao i ostali kabasti materijal. Jedna od firmi koja vrši sakupljanje i transport neopasnog i opasnog otpada je firma Premi trade iz Beograda.

U narednom periodu očekuje se i  postavljanje novih kontejnera za odlaganje tekstila.Kod nas  se reciklažom tekstila dobija  materijal za izolaciju, dok se u svetu prave potpuno novi materijali i odeća.

Budimo savesni , sortirajmo  svoje smeće! Oduzeće vam svega nekoliko minuta vremena a sve u cilju očuvanja životne sredine i jačanja svesti o važnosti reciklaže i pozitivnih efekata koje  donosi sa sobom.

Povezani tekst: Zašto je znati dobro reciklirati

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh