od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Saveti za kolica za bebe i dodatna oprema za kolica

Dečiji svet

kolica-za-bebe

Saveti za kolica za bebe i dodatna oprema za kolica

Kada birate kolica za bebe, imajte na umu da one u prvih nekoliko meseci života isključivo budu u ležećem položaju, a tek nakon prvih pola godine života polako počinju da sede. Prema uzrastu bebe je potrebno da prilagodite i kolica u kojima će boraviti tokom šetnje.

Postoji nekoliko tipova kolica za bebe i uglavnom svaka imaju mogućnost prilagođavanja položaja od ležećeg, preko polusedećeg do potpuno sedećeg položaja. Postoje 3 u 1 kolica koja imaju korpu za novorođenče i autosedište, koje vam je neophodno kada dete vozite u automobilu. Korpa je prikladna samo dok beba leži, ali kasnije je neupotrebljiva, a i beba je preraste vrlo brzo.

letnja-kolica-za-decuTakozvana kišobran kolica ne preporučujem pre nego što dete ne napuni godinu dana ili bar postane samostalno u sedenju, jer su ona uglavnom kruta i nedovoljno obezbeđena od uticaja sunca, vetra i kiše, ali su zato laka za transport i sklapanje kada idete negde na put.

kolica-za-bebe-1Najčešća su standardna kolica, ima ih u najrazličitijim modelima, neka su lakša neka teža, a postoji mogućnost dodatne opreme. U dodatnu opremu za kolica spada suncobran, navlaka za kišu, dunjica za noge, torba, postolje za čaše, a jedna od preko potrebnih dodatnih stvari za bebu su igračke koje mogu da se zakače na kolica kako bi se vaši mališani zabavljali

Još nekoliko bitnih saveta kada kupujete kolica za bebu – proverite da li su vam ručke odgovarajuće visine i da li mogu da se podešavaju, kako biste bebu mogli da okrenete ka sebi kada se uznemiri ili kada joj smetaju spoljni uticaji. Da bi šetnja bila prijatna kako za vas, tako i za bebu – izaberite model kolica u skladu sa vašim i bebinim potrebama, kao i u skladu sa mestom gde živite i kuda se krećete.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Bebi oprema i hrana

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh