od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Svet putovanja

seoski-turizam-1

Seoski turizam

Pretpostavljam da svako voli bar za vikend da se negde “izgubi“ i pobegne iz gradske gužve. Ukoliko imate vikendicu u selu ili neki splav kraj reke, pravi ste srećnici! Međutim, ako nemate spostvenu vikendicu ili bar prijatelje kod kojih možete da odete za vikend i odmorite se od svakodnevnih obaveza, postoji i drugačija mogućnost. Mnoga domaćinstva nude smeštaj po niskim cenama.

seoski-turizam-2Seoski turizam je idealna prilika da sa porodicom uživate u čistom vazduhu, prirodi, miru i tišini, zdravoj domaćoj hrani. Osim klasičnog sela i seoskog turizma, u Srbiji postoji i nekoliko s’namerom izgrađenih etno-sela radi podsticanja domaćeg turizma. Etno-sela pružaju uglavnom bogatije sadržaje, poput sportskih terena, bazena ili drugih kupališa, a izgrađena su na mestima gde postoji mogućnost za odlazak u manastir ili posetu nekoj drugoj kulturno-istorijskoj znamenitosti.

Poslednjih godina je sve razvijeniji domaći turizam, pa i seoski turizam, čemu je doprinela ne samo promocija ovakve vrste turističkih usluga, već i spremnost i gostoljubivost domaćina. Ukoliko vas interesuje seoski turizam, postoje i različiti sajtovi koji nude veliku ponudu smeštaja i informacije o domaćem turizmu. Neki od njih su www.seloturizam.com, www.selo.rs, www.selo.co.rs

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Etno-restorani i Odmarališta i slični objekti za kraći boravak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh