od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Auto/moto svet» Škoda Octavia RS

Auto/moto svet

skoda-oktavia-cover

Škoda Octavia RS

Kompanija Škoda je prethodne sedmice otkrila izgled nove Oktavije, a studio zadužen za dizajn je objavio render kojim nagoveštava izgled Octavije RS.

Automobil je zamišljen sa crnom rešetkom hladnjaka, a tu su i crni bočni retrovizori. U istu boju je ofarban i krov, dok je ostatak karoserije Race metalik plave boje. Pravi automobil će sigurno izgledati nešto drugačije jer je prednji branik na renderu uglavnom veoma sličan onom koji poseduje odlazeća verzija, no, uprkos tome, render daje poprilično dobar uvid u to šta možemo očekivati.

Mogući problem su i dalje podeljeni farovi, koji se mnogima ne sviđaju. Može se očekivati da Škoda Octavia RS dobije opciona full LED svetla, nešto drugačija zadnja svetla i blago redizajnirani zadnji branik.

Unutrašnjost će krasiti veći ekran infotainment sistema, kao i dugmad osetljiva na dodir. Verzija s opremom Columbus će imati veći 9,2-inčni ekran, a očekuju se volan sa grejačima i LED osvetljenje.
Postojeće RS 220 i RS 230 verzije će dobiti novog člana, a to je RS 245, snažnija verzija koja će se proizvoditi od maja. Pokretat će je 2,0-litarski TSI motor sa dodatnih 15 KS, tako da će ukupna snaga iznositi 245 KS. Standardni diferencijal s elektronskim zaključavanjem će verovatno biti preuzet od verzije RS 230. Isto važi i za dizelsku verziju Octavije RS, koju će pokretati 2,0-litarski TDI motor sa 184 KS i pogonom na prednja ili na sva četiri točka.

Međutim, budućnost RS modela se čini neizvesnim nakon što je direktor Škode izjavio da će kompanija analizirati da li ovi modeli predstavljaju održiv biznis.

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Auto saloni i Auto oprema

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh