od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet lepote» Šta su to mat kreme? BB i CC kreme – za koji tip kože su namenjene?

Svet lepote

sta-su-to-mat-kreme-cover

Šta su to mat kreme? BB i CC kreme – za koji tip kože su namenjene?

Mat krema je namenjena za masnu i problematičnu kožu, eventualno za dame koje imaju izraženu T zonu. Nanosi se ujutru na prethodno očišćeno lice. Prednosti mat kreme su u tome što obezbeđuje da koža celog dana bude mat, ne sija a opet obezbeđuje blisavost i svežinu koja joj je potrebna. Prekriva sitne nedostatke tena i blago ih izravnavaju. Može poslužiti kao odlična podloga za šminku.

BB krema

BB je skraćenica od engleskog „ Blemish Balm“ što bi u bukvalnom prevodu značilo „ balsam za fleke“. BB krema je kombinacija hidrantne kreme i podloge. Čini boju tena jedinstvenom, prikriva sitne nedostatke, a istovremeno hidrira kožu i hrani. Za razliku od podloge, BB krema nema toliku konzistentnost i veliku sposobnost prikrivanja, a i ne proizvodi se u toliko različitih nijansi kao podloga.

Uglavnom se preporučuje za negu svih tipova kože, izuzev masne,  koja nema vidljivijih nedostataka, akni ili bubuljica.

CC krema

Naziv CC kreme izveden je od engleskog izraza Colour Control ili Colour Corrector. CC krema ima zadatak da izjednači boju vidljivih nedostataka sa bojom vašeg tena. U odnosu na BB kremu, CC krema je efikasnija kada se radi o prikrivanju akni, mestimičnog crvenila i podočnjaka. CC krema sadrži lekovite komponente i čini kožu blistavom i zdravom.

Kozmetika za negu lica i tela je svima dostupna. Sada kada znate koja krema je za koju kožu namenjena, birajte onu uz koju će vam koža izgledati prirodno i blistavo a istovremeno negovano i zdravo.

Pogledajte: Dnevna ili noćna krema – koju izabrati?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh