od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Svet kulinarstva

svarcvald-torta-cover-1

Švarcvald torta

Preporuka hotel Vozarev za poslasticu.

Potrebni sastojci:

za koru:
8 jaja, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 5 kašika kakaa, 4 kašike ulja, prašak za pecivo;

za I fil:
400 g višanja bez koštica, 500 ml soka od višnje, 4 velike kašike gustina, 3 velike kašike šećera, 2 kašike likera od višanja;

za II fil
0,75 l slatke pavlake, 75 g šećera u prahu;

Priprema

Umutite belanca sa polovinom šećera. U drugoj posudi pomešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Žumanca umutite s preostalim šećerom, pa dodajte ulje i ostale sastojke.
Dobijenu smesu lagano pomešajte sa snegom od belanaca. Sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na 180 stepeni.

Ohlađenu koru prerežite dvaput tako da dobijete tri kore.

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, a za drugi fil skuvajte 450 ml soka od višnje sa šećerom, dodajte gustin koji ste pomešali sa 50 ml soka od više i sve zajedno prokuvajte. Pri kraju dodaje višnje i prohladite.

Svaku koru poprskajte likerom od višanja, zatim stavite prohlađene višnje, pa šlag, pa opet kora, liker, prohlađene višnje, šlag i završna kora.

Tortu ukrasite po želji, mi preporučujemo da ukrasite preostalom slatkom pavlakom, narendanom čokoladom i na kraju višnjama.

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh