od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet putovanja» Turističke usluge

Svet putovanja

turisticke-usluge-2

Turističke usluge

Sektor turizma, osim što podrazumeva organizaciju turističkih aranžmana u okviru određene turističke agencije, on takođe podrazumeva i druge turističke usluge kao što su izmajmljivanje prevoznog sredstva drugim pravnim licima. To može biti rentiranje autobusa, ali takođe i rentiranje aviona ili plovnog vozila radi organizacije turističkih aranžmana od strane druge turističke agencije ili nekog trećeg pravnog lica. Obično škole i drugi obraznovni sistemi ili sportsko-rekreatino-zabavne ustanove vrše rentiranje autobusa za svoje potrebe organizovanja kampova ili ekskurzija.

turisticke-usluge-1

Da bi turističke usluge bile kompletne, organizovanje turističkih aranžmana podrazumeva prevoz i smeštaj do određene destinacije, zatim obezbeđivanje putnog osiguranja i plaćanje boravišne takse za određeni period boravka u tom mestu, kao i usluge pansiona po izboru turista.

Turistički aranžman možete i samostalno da organizujete. Ponekad je to i jeftinija varijanta od plaćanja turističkih agencija, u zavisnosti od toga koju destinaciju, vremenski period i prevozno sredstvo izaberete. Takođe, dobro se raspitajte kakve su zakonske obaveze i mere neophodne, kao i koje je sve dozvole i ostalu papirologiju zakonski potrebno da posedujete kako vas sa granice ne bi vratili kući!

Pogledajte ponudu iz naše kategorije: Turizam, Turistička putovanja-brodovima

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh