od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet putovanja» Turizam za decu i omladinu

Svet putovanja

turizam-za-decu-i-omladinu-1

Turizam za decu i omladinu

Omladina vole da putuju, to je činjenica, a oni putuju da bi upoznali druge kulture, nove ljude, nove krajeve, uradili nešto zanimljivo, nesvakidašnje, uzbudljivo, a usput i nauče nešto iz svega toga. Deci se uglavnom kroz školski turizam pruža mogućnost za ovakve stvari.

turizam-za-decu-i-omladinu-2Škola organizuje tematske ekskurzije, škole u prirodi ili drugih vannastavnih aktivnosti koje podrazumevaju putovanje. Uzbuđenje kod dece ovde je prisutno samim tim što se kroz školski turizam ona odvajaju od roditelja na jedno vreme, čime se osećaju slobodnije i opuštenije bez roditeljskog nadzora!

Omladinski turizam je drugačiji, jer se radi o malo starijoj populaciji. Mladi ljudi su željni istraživanja i zabave, pa u sklopu omladinskog turizma obavezno mora da postoji neki dobar povod – festival, žurka, rafting, sajam ili da je određeno mesto atraktivno sadržajem za dobar provod i zabavu!

Postoje i turističke agencije i organizacije koje su specijalizovane za školski i omladinski turizam, pa je tako dosta lakše pronaći adekvatnu ponudu. Za školski turizam važe malo drugačija pravila kada se bira destinacija i ponuda, ali najbitnije je da se deca vrate srećna i zadovoljna!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh