od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet ugostiteljstva» Za šta je dobro crveno vino?

Svet ugostiteljstva

za-sta-je-dobro-vino-naslovna

Za šta je dobro crveno vino?

Ne može se za svako alkoholno piće reći da služi u svrhu očuvanja zdravlja, ali za vino to I te kako važi. Ne govorim o tome da se nekontrolisano ispijaju litre ovog pića tobož radi zdravlja, ali jedna čaša dnevno kvalitetnog vina može I da vam produži život! Crveno vino je dobro iz sledećih razloga:

  • Sadrži antioksidans resveratrol, koji sprečavaju štetno delovanje slobodnih radikala u vašem telu, te pomaže u prevenciji raka pogotovo raka kože, dojke I prostate. Ovaj antioksidans takođe sprečava I starenje kože, deluje protiv gljivičnih infekcija, kao I protiv bolnih I upalnih procesa.
  • Pomaže kod očuvanja srca I krvnih sudova, jer sadrži flavonoide koji su zaslužni za podizanje dobrog holesterola, sprečavanje stvaranja ugrušaka, te deluju I protiv srčanog udara.
  • Dobro je za mršavljenje I smanjenje apetita, pokazuju nova istraživanja, a već je odavno poznato da crveno vino ima najmanje kalorija među alkoholnim pićima.
  • Antioksidansi iz crvenog vina pozitivno utiču I na rad mozga, te sprečavaju ranu demenciju I pojavu Alchaimerove bolesti, pojačavaju psihičku izdržljivost… Takođe, sve ovo utiče I na oslobađanje od stresa nakon napornog dana!

Ukoliko imate mogućnosti, uz ručak ili večeru obavezno popijte jednu čašu ovog “Božanskog pića”. Bićete zdraviji, život će Vam biti kvalitetniji, opušteniji, veseliji I bićete spremni za nove izazove!

Pogledajte više iz kategorije: Vinoteke, Vinarije, Hrana, piće I duvan

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh