od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Zabavne igre za celu porodicu – igranje u zatvorenom prostoru

Dečiji svet

zabavne-igre-za-celu-porodicu-cover

Zabavne igre za celu porodicu – igranje u zatvorenom prostoru

Da bi boravak kod kuće ili u bilo kom drugom zatvorenom prostoru bio zabavan, a takođe da okupi celu porodicu i druge prisutne osobe, evo nekoliko predloga koji isključuju klasične, popularne društvene igre i savremenu tehnologiju, a podstiču razmišljanje i druženje.

Svi smo se nekada igrali pogađalica: na karticama napišite pojmove ili imena, pa onaj ko izvlači ceduljicu objašnjava to što je na njoj napisano, dok ostatak ekipe pogađa. Oni koji pogađaju mogu da postavljaju pitanja čiji su odgovori da ili ne. Ko pogodi reč – sledeći je koji objašnjava izvučeni pojam. Pantomima je takođe jedna od kreativnih igara za celu porodicu, pogotovo ako se igra u parovima i meri vreme koje je potrebno da bi se nešto pogodilo. Tu postoje određena pravila za objašnjavanje filmova, serija, koliko reči ima u nazivu… Igra objašnjavanja geometrijskih figura podrazumeva igru u paru, a osobe koje čine par okrenute su leđima. Jedan objašnjava svom paru figuru koja je već nacrtana, kako bi crtač što verodostojnije nacrtao istu tu figuru po uputstvu. Pobeđuje ekipa koja je bolje preslikala crtež samo uz objašnjavanje. Ukoliko je u prostoriji isti broj dečaka i devojčica, možete organizovati igru traženja princezine cipelice. Par čine, naravno, dečak i devojčica. Devojčice sede u krugu, a dečaci devojčici sa kojom su u paru skidaju po jednu cipelicu i stavljaju ih u središte kruga. Dečacima se potom vezuju oči, neko pomeša gomilu cipelica, a zatim je zadatak dečaka da opipavajući pronađu onu koja pripada njegovoj „princezi“ I obuju joj cipelicu uz I dalje zatvorene oči.

zabavne-igre-za-celu-porodicu-1

Da li je proizvodnja igara I igračaka danas više okrenuta igrama na telefonima I računarima ili su roditelji ti koji svoju decu “teraju” na takvu vrstu igre nemajući vremena ni snage da se uključe u dečije igre koje su I sami nekada davno igrali ili nekadašnje igre I igračke za decu savremenoj deci nisu interesantne? Postoji mnogo načina da se deca zabave bez upotrebe tehnologije, a da se I roditelji uključe – verujte da će deca to više voleti, a vi ćete se prisetiti svog detinjstva I bar se na tren ponovo osećati kao dete!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Pogledajte više iz kategorije: Proizvodnja igara I igračaka, Igračke za decu

Komentari

  1. Vanja

    Svaka čast to se ceni, treba više tekstova da bude na ovu temu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh