od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Zašto su važne priče za decu?

Dečiji svet

price-za-decu-cover

Zašto su važne priče za decu?

Bez obzira da li volite da čitate I šta mislite o bajkama, knjige za decu će vas sigurno vratiti u bezbrižno detinjstvo I vreme kada ste maštali o svetu kakav možda negde postoji. Omiljena dečija knjiga može mnogo toga da kaže o detetu, njegovim stavovima I željama, kao I viđenju sveta. Vrlo je važno da detetu pričate priče, jer će ono tako razvijati maštu, kreativnost, koncentraciju, uočavati dobro I zlo I šta treba da se vrednuje, a šta nije primereno ponašanje, odnosno dete takođe I kroz priče uči da postoje kazne I nagrade za određena ponašanja. Ako dete zavoli da sluša bajke I priče, I kasnije će voleti da čita knjige što je jako važno da lični razvoj, napredovanje I obrazovanje.

price-za-decu-1

Dobro je deci pričati I strašne priče kako bi spoznali da svet nije idealno mesto I da uvek ima onih koji su zli, koristoljubivi, sebični, ali kao I u bajci, tako ( bi trebalo ) I u stvarnom životu – ovakve osobe na kraju izvuku deblji kraj! Takve knjige za decu su npr. Crvenkapica i I vuk, Ivica I Marica, Tri praseta, dok dečije bajke poput Pepeljuge I Uspavane lepotice uče decu da treba verovati u snove, dobrotu, ljubav…

Dok čitate dečije knjige, važno je da detetu održite pažnju, pa menjajte boju glasa, intonaciju, brzinu čitanja, a kada je priča gotova – razmenite mišljenje sa decom, razgovarajte o priči I proverite da li je dete razumelo suštinu. Na tako slikovit način ćete dete sigurno naučiti određenim vrednostima koje će mu I u kasnijem životnom dobu koristiti.

Pogledajte više iz kategorije: Izdavanje knjiga

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh