Osnovna škola Isidora Sekulić

Osnovna škola Isidora Sekulić

Osnovna škola Isidora Sekulić s ponosom nosi ime svestrane književnice i prve dame SANU. Smeštena je u centralnom delu Beograda, na teritoriji Opštine Savski venac u ulici Gavrila Principa 42. Još od kako je osnovana daleke 1962. godine, nastojimo da ostvarujemo tri Isidorine ljudske oznake: najveće znanje, neumoran rad, najveću skromnost. Škola se neprestano modernizuje prateći zahteve vremena i potreba svojih učenika. Naročito se u poslednje tri godine u školu intenzivno investiralo, tako da je unutrašnjost školske zgrade dobila sasvim novi lik.

 

Izuzetna lokacija sve više opredeljuje našu školu kao školu po meri dece zaposlenih roditelja. Dok roditelji u centru grada rade, njihovoj deci pružamo savremenu nastavu uz sigurnost i toplinu tako svojstvenu malim školama. Zgrada škole se izdvaja svojom veličinom i prostranošću, ograđenim dvorištem sa sportskim terenima i kao takva predstavlja oazu mira, znanja i kreativnosti.

 

isidora-sekulic-osnovna-skola-1
Misija škole

Osnovna delatnost naše škole je obavezno osnovno vaspitanje i obrazovanje.
Nastava se odvija po savremenim standardima i broj učenika u odeljenju je optimalan, što omogućava individualan pristup svakom učeniku.
Dobar temelj te osnove je izbor nastavnog kadra koji je kompetentan i motivisan da se stručno usavršava. Škola je centar  preduzetničkog učenja. Ima status mentorske škole u međunarodnom projektu Preduzetništvo u osnovnom obrazovanju u okviru SEECEL-a centra za preduzetničko učenje jugoistočne Evrope.
Kao takva želi da kreira preduzimljivu generaciju otvorenu za promene, osnaženu i spremnu za suočavanje sa budućnošću u svim segmentima savremenog života.

 

Vizija

Mi smo moderna, kvalitetna škola sa prepoznatljivim identitetom koju će roditelji rado izabrati za svoju decu kao garanciju zdravog đačkog okruženja i uspešnog obrazovanja. Ulaganjem u obrazovanje imamo priliku da učestvujemo u izgradnji boljeg društva i pokažemo primerom kakvi želimo da budemo.
Mi smo Škola koja podstiče, motiviše i usmerava učenike da postanu svesni svog potencijala i na taj način doprinesu pozitivnim promenama u društvu.

 

isidora-sekulic-osnovna-skola-rec-direktoraisidora-sekulic-upis-prvakaisidora-sekulic-osnovna-skola-pripremno-predskolsko-odeljenjeisidora-sekulic-pravilno-govorimo

 

Reč direktora

Duboko verujem u potencijal ove škole. Naša komparativna prednost su resursi (dobra opremljenost, prostorni kapaciteti, kadrovski potencijal) postignuća učenika na takmičenjima (127 plasmana na različitim nivoima) dobra saradnja sa lokalnom zajednicom i roditeljima.

 

Upis prvaka

U prvi razred osnovne škole upisuju se deca koja do početka školske godine imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. To znači da se školske 2017/18. godine upisuju deca koja su rođena u periodu od 01. marta 2011. do 28. februara 2012. godine.

 

Pripremno predškolsko odeljenje

U Oš Isidora Sekulić postoji pripremna predškolska grupa. Program je besplatan i verifikovan od strane Ministarstva prosvete. Namenjen je deci predškolskog uzrasta. Škola izdaje uverenje o završenom programu.

 

Pravilno govorimo

Rad u školi obuhvata prevenciju, identifikaciju, dijagnostiku, stimulaciju i rehabilitaciju dece, odnosno učenika sa problemima u govorno-jezičkom razvoju

 

Razvojni ciljevi škole

1. Poboljšati kvalitet nastave većim brojem časova multimedijalne nastave

2. Poboljšati napredovanje učenika kojima je potrebna dodatna podrška

3. Promovisanje zdravih stilova života.

4. Organizacija i obogaćivanje vannastavnih aktivnosti.

Slike škole možete pogledati na ovom linku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Podeli sa prijateljima

Fleš oglasi

Delatnosti