od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Svet ugostiteljstva» Jedinstveni specijalitet hotela Vojvodina iz Novog Sada – Punjeni svinjski ražnjić

Svet ugostiteljstva

Hotel Vojvodina

Jedinstveni specijalitet hotela Vojvodina iz Novog Sada – Punjeni svinjski ražnjić

Hotel Vojvodina pored toga što ima dugu tradiciju u hotelijerskoj delatnosti takođe je nadaleko čuven i po svojoj kuhinji. Restoran hotela Vojvodina u svojoj ponudi ima brojne specijalitete kojima nisu oduševljeni samo stranci koji u hotelu borave nego i sami Novosađani koji sa svojim porodicama vrlo često bivaju gosti nešeg restorana.

Ovom prilikom vam predstavljamo jedan od specijaliteta naše kuhinje.

PUNJENI SVINJSKI RAŽNJIĆ

SASTOJCI:

  • svinjski lax kare – 180 g
  • šunkarica – 60 g
  • trapist sir – 60 g
  • slanina – 60 g
  • pomfrit – 150 g
  • bareni pirinač – 30 g
  • miks barenog povrća – 30 g
  • tikvice – 20 g
  • crni luk – 20 g
  • šampinjoni – 10 g
  • so
  • biber
  • zelena salata i peršun za dekoraciju

NAČIN PRIPREME:

Svinjski lax kare iseći na 3 jednaka medaljona. Svaki medaljon rastući pomoću  tučka, posoliti i pobiberiti a zatim puniti sa šunkaricom i sirom. Nakon toga umotati i stavljati na žicu od ražnjića. Između svakog ražnjića se stavlja komad slanine. Tako pripremljen ražnjić se stavlja da se peče.

Zatim se priprema prilog, bari se povrće, bari se pirinač, griluju se tikvice, šampinjoni i crni luk. Sve to se servira na tanjir na koji je pre toga stavljen list zelene salate. Uz to se kao prilog stavlja i pomfrit. Preko ražnjića se narenda sir kada bude gotov i servira se na tanjir pored priloga.

Pratite našu fejsbuk stranicu

https://www.facebook.com/vojvodinahotelnovisad

Autor teksta – HOTEL VOJVODINA, Novi Sad

Povezani tekst sa: Čika Jova Zmaj stek, Šnit kolač

Pogledajte više iz naše kategorije:  HOTEL VOJVODINA, TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh