od 30rsd/dnevno

infostar-social-baner

Infostar» Svet informacija» Dečiji svet» Povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe

Dečiji svet

vracanje-pdv-a-2

Povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe

Mnogi roditelji, povučeni pisanjem o ukidanju vraćanja PDV-a za bebi hranu i opremu, prestali su da skupljaju ili su bacili do tada skupljene račune. Iako se govorilo o tome, ovaj zakon još uvek nije izglasan, te za sve roditelje koji su bili mudriji i nisu prestali sa skupljanjem računa prilikom kupovine hrane i opreme za bebe važe isti uslovi kao i do sada.

Bebi oprema i hrana na koju roditelji/staratelji imaju pravo da traže povraćaj PDV-a su kašice za bebe, krevetac, pelene, stolice za auto, mleko za odojčad, kolica i stolice za hranjenje. Pravo na to imaju svi roditelje čija deca nemaju više od 2 godine, dok se računi za decu koja imaju preko dve godine nevaže. Prijave se podnose od 1.02.-17.02. , a od dokumentacije je potrebno sledeće:

originalni računi,

fotokopije računa,

BI broj svih računa koji podnosite za refundaciju PDV-a ispisani pojedinačno na papiru,

izvod iz PIO fonda za oba roditelja o visini primanjima kako bi se utvrdilo da li imate pravo na podnošenje ovog zahteva.

Osim toga, potrebno da je popunite Obrazac RFNB, koji možete da preuzmete ili sa sajta Poreske uprave ili popunjavate na licu mesta prilikom predajte ostale dokumentacije. Taj obrazac je pismeni zahtev kupca za refundaciju PDV-a i podnosi se u organizacionoj jedinici Poreske uprave, u mestu gde podnosilac zahteva ima prebivalište.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Pogledajte više iz kategorije: Bebi oprema i hrana

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Dozvoljeno je korišćenje HTML tagova.

Nazad na vrh